Back to reality

Jaha, då var man igång igen. Ledigheten bara for förbi som ett jetplan. Well well så är det. Idag kändes det som om alla på jobbet  var lite sega men snart är det fullös på oss igen. :-)
Julen har varit bra och slö. Inte många knop gjorda här inte. Julafton med mat och paket och den obligatoriska Kalla Anka och för mig KarlBertil Jonssons julafton. Ingen jul utan KarlBertil.
Igår blev det en tur till stan och mellandagsrean. Jennifer fyller ju år i morgon men hon fick födelsedagspengar av morfar och farmor/farfar redan igår så hon shoppade en del kläder och det gjorde jag med. Hittade en hel del faktiskt.




Tunika från Flash




Tunika från aima



Tröja från Esprit



Kjol från Esprit



och ännu en tunika (Esprit) på aima

Rätt så nöjd faktiskt. Brukar inte hitta så mycket på rean annars.

Kvällen avslutade jag och Peder med ett gott Italienskt vin Zito Zito och ost och kex till det.



Nu har jag bakat en kladdkaka till jobbet imorgon.  Mums mums

Madelaine

Ledig!


"Pearls for girls"

Titta så fint!!! Ett sådant fint hänge fick jag och mina vänner idag av sötaste M.


Har nyligen kommit innanför dörrarna efter en trevlig eftermiddag med fika och skratt tillsammans med mina fina vänner. Köpte också den sista julklappen.



Japp då har ledigheten börjat. Känns ganska skönt att vara ledig några dagar nu. Hade lite dans kring granen med barnen idag och sedan åt vi julbord och det smakade väldigt bra. En liten x-tra julklapp från förskolan blev det också i form av choklad. Mums mums och tack!!
I kväll kommer F och dricker lite glögg och imorgon kommer S på besök. Julklappar även till våra "lånepojkar" ska ju delas ut.

Madelaine

Julavslutning.

En eloge till Karl-Oskarskolan i Växjö för en mycket trevlig kväll i kväll. Så mycket som denna skolan har gjort för eleverna under deras första termin som ny skola har jag inte sett någon annan skola göra. Ett stort gäng engagerade lärare som drivs av viljan att lära ut på ett intressant och pedagogiskt sätt.
Ikväll var det julfest för alla elever och deras familjer. Sång och musik, dans och roligheter. Tack än en gång.

Imorgon jobbar vi endast halvdag. Resten av dagen och torsdagen har vi fått som julklapp att vara lediga men först ska vi ha lite julkul på avdelningen och sedan ska vi äta julbord tillsammans med alla andra på förskolan. Kommer att bli hur bra som helst.
Ser fram emot eftermiddagen då jag ska iväg och fika med några mysiga vänner.



Nu är det "Morden i Sandhamn" som gäller.
Madelaine

Fin!

Då var julgranen inne och pyntad. I år blev det en vacker kungsgran, förhoppningsvis håller den lite längre än vanliga granar. Lite julklappsshopping blev det igår med.
Denna veckan jobbar jag endast 2,5 dag då vi alla på jobbet har fått ledigt från onsdag kl.12.30. Ska bli skönt med lite ledigt nu.
Time to work!!!!





Madelaine

4:e advent

Här är stillhet och tystnad nu när marken färgats vit,
från den trygga gamla kyrkan klingar sången ända hit.
Jag har stannat vid vägen för att vila mig ett tag,
och blev fångad i det gränsland som förenar natt och dag.
Och ett sken ifrån ljusen bakom fönstrets välvda ram,
 har förenat dom själar som finns med oss här i tiden.
0ch jag vet att dom som har lämnat oss har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor så länge vi är här.
P.Bäckman, P. Moreus


Redan är det 4:e advent och julen närmar sig med stormsteg. Igår hade vi julkonsert och det är när jag sjunger dessa fantastiskt fina advents och julsånger som jag känner julens budskap. Raderna ovan kommer från Py Bäckamns och Pererik Moreus vackra sång "Koppången". Fantastiskt vacker text och melodi. Lyssna gärna den finns i olika framförande på YouTube.
Madelaine

Mutade???

Haha, titta vad jag och mina två lagkompisar vann igår på julfesten. Detta vann man när man kom sist.
Bra kämpat lag "No Name"



När det senare började gå bra för oss i musiktävlingen så la uppkoppling och dyl. av. Hmmm undrar om de två domarna blivit mutade. ;-)
Hade en jätterolig kväll.
Tack för det Malin och Linda som annordnat allt och tack till Myriam och Andreas som stod för kalaset.

Hopp o hej
Madelaine

Fredag!

Då var det fredag. Igår var jag hemma med Jennifer som har varit sjuk några dagar nu. Både hon och Peder har legat däckade men igår jobbade P iallfall. Vaknade idag med feber. Är det min tur nu så här lagom till jul?







I kväll är det dessutom julfest på jobbet. Typiskt typiskt men än är det många timmar dit så vi får väl se.
Ska strax åka iväg till jobbet då vi idag har möte med två fackförbund. Jag har börjat engagera mig mer och mer i Lärarförbundet och går just nu en kurs Fackligt Inflytande på Arbetsplatsen (FIA). Mycket lärorik. Min kollega som är med i kommunal går en likvärdig kurs som de annordnar. Nähä, dax att hoppa i lite kläder kanske, inte läge att komma till jobbet i morgonrock,eller????
Madelaine

Italien

Sitter här under filten och drömmer mig bort till Italien. Längtar sååååå efter att få åka dit igen. Vi pratar om att vi har våra små smultronställen och mitt är i Caorle. Här skulle jag kunna tillbringa större delen av året om det hade funnits en möjlighet till det. Får väl vänta tills man blir pensionär. Hihi



Färgglada hus finns det massor av




Venedig besöker vi gärna när vi är i Italien. Så mycket historia.




Vy över hamnen från vår balkong.

L'amore è più grande quando il mal di desiderio nel petto.

Ciao

Madelaine




Morgonmys


Sitter i min ensamhet och äter frukost och njuter av tystnaden 0ch skenet från ljusen i ljusstaken. Ett behagligt sätt att börja dagen på. Resten av familjen sover fortfarande då de är genomförkylda och har feber. Önskar alla en trevlig dag.
Madelaine

Lucia

idag. Startade dagen med att se luciaföljet på tv. Mycket fint tycker jag. Som seden bjuder var det lussemys på jobbet med. Våra härliga barn och deras föräldrar och vi sjöng lite lussesånger tillsammans innan det var dax för fika.
Ikväll hade jag lite vänner hemma på lussemys. Så skönt att bara sitta ner i soffan och prata och skratta och äta samt dricka gott. i kväll provade vi lite olika sorters glögg. Mandarin/Chili samt Lime var godast.




Hoppas ni alla har haft en bra lucia
Madelaine

Söndag

och ännu en helg till ända. Denna har varit lugn och skön. Lite julgodis har tillverkats och Jennifer och hennes kompis har bakat pepparkakor. Igår var jag och Jennifer och såg Sound of Music. Jag är mycket imponerad av de barn/ungdomar som medverkade och var på scen nästan hela tiden.

Hade Mats pass på Friskis idag då han däckat i en rejäl förkylning. Känns tyvärr som om jag också är på väg åt det hållet. Laddar nu inför morgondagen då vi har lussemys med barn och föräldrar och på kvällen ska jag ha lite folk här på glöggmys. DET ser jag fram emot.
NattiNatti go vänner
Madelaine

Snön faller

.......och vi med den!
Har precis ätit en låååångfrukost. Skönt med helgen då man kan sitta och njuta av frukosten utan att ha bråttom iväg till en massa måsten.
Sitter och funderar över vad en vän till mig sa häromdagen om vad h*n tror kommer att hända. Tyvärr tror jag att h*n har rätt. Vad det handlar om vill jag inte berätta om här då min  blogg är öppen för alla.
I eftermiddag ska jag och Jennifer iväg och se Sound of Music.  Ser verkligen fram emot detta. P ligger nerbäddad och är genomförkyld och har feber. Hoppas det inte håller i sig till jul.
Jul ja, detta fenomen som vi så lätt glömmer bort varför vi firar. Tomtar och paket,stök och stress. Ibland undrar jag om det är en tävling i hur många paket man ska ge bort. Vem ska man vara hos i år, hur många ska besökas osv,osv. Nej vi stannar i hemmets lugna vrå och vill någon fira jul med oss är man hjärligt välkommen hit till oss.
Nähä ax att hoppa ur morgonrocken och i kläderna för nu ska jag och Jennifer göra ischoklad.

Hopp och hej
Madelaine

Köpte en väldigt fin mistel av min kollegas son som sålde dessa för Rädda Barnen.

Hej!

Jobbade endast två timmar idag då vi hade planering sedan kompade jag resten. Har hunnit handla och städa av bottenvåningen och nu sitter jag i soffan och försöker hålla ögonlocken uppe. =)
Sitter här och väntar på att klockan ska bli 16 för i dag är det nobeldagen. En massa fantastiska människor ska få sitt pris för enastående forskning och framgång. Tänk att det finns så många som lägger ner hjärta och själ i sitt arbete så att andra människor ska kunna få del av det, en stor eloge till dem.


Alfred Nobel (1833-1896)


Önskar er alla en trevlig fredagskväll med en massa mys och kärlek
Madelaine

Iiiiiiiiiiii

Vilken vecka!!! Känner mig som en jojo. Jaja nu är den över iallafall. I morgon jobbar jag endast två timmar om jag överhuvudtaget jobbar. Allt beror på om en av mina kollegor är sjuk eller inte.
I helgen ska jag och Jennifer på musical. Vi ska se Sound of music. Innan dess lär det bli godistillverkning.


Dessa roliga människor delar jag min vardag med.

Dessa glada filurer delar jag min vardag med.
Annie, Hero ,Malin, jag, Yvonne, Elin

Natti natti
Madelaine

Trött!

Vilken dag!!
 Idag har jag "vikarierat" för en kollega på den avdelningen som jag ska börja på i januari. Man känner sig som en praktikant när man kommer in på en annan avdelning där de har andra rutiner än vad man är van vid men men det sätter sig säkert ganska fort de med.

Idag har vi haft invigning av vårt drama/rörelse/musikrum. Tre clowner var på besök. Dessa tre är kollegor till mig och fantastiskt duktiga. Vi alla,barn som vuxna, tjöt av skratt varefter den ena tokigheten efter den andra avlöpte.



Clownerna Fiffi, Anita och Galo

Efter denna pampiga invigning blev det DISCO!!!


Hopp och hej

Madelaine

Söndag

Hade tänkt mig en avslappnad söndag i soffan med en bra bok och mycket kaffe men istället blev det lussebak och lite städning.






En nöljd bagare




 Det färdiga resultatet






 Har förövrigt haft en ganska bra dag. Skallen har gjort sig påmind någon gång under dagen men det är tur att man har sin lilla pillercoctail att ta till när det blir för jäkligt. Väntar nu på ytterliggare en tid till Lund för en ny Lumbalpunktion och denna gången ska de ta vätska via ryggen så jag kommer garanterat att ligga pall några dagar efter det. Visar det sig att jag känner en lättnad av trycket så kommer de att sätta in en shunt. Verkar vara den sista åtgärden att ta till. Jaja jag har ju faktiskt en go resa att se fram emot tillsammans med Peder och Jennifer. I slutet av mars åker vi till Egypten med


 

och bordar en sådan här liten skönhet för en veckas kryssning.




Tjingeling
Madelaine


Vinter

är det med besked. Så vackert att blicka ut över ett vitt landskap som andas ro och frid. Hoppas att vintern blir lång så att vi slipper allt snöslask allt för tidigt.








 Hade en bra dag på universitetet idag i musikens tecken. Det ger mig massor av inspiration till nya saker inför våren då jag kommer att byta avdelning på jobbet. From januari ska jag vara på Sångfåglarna och jobba främst tillsammans med Sebastian och Pierre och de större barnen. Ser fram emot detta. Visst är det trist att lämna avdelningen som jag är på nu och där jag trivs otroligt bra men jag ska tillbaka dit i augusti igen.



Malin, Marisol,Madelaine,Annie och Yvonne.
Forever and ever
 

Nu ska jag njuta av lite pepparkakor och mögelost, ett måste så här i adventstid.

Tjingeling
Madelaine

RSS 2.0