Trodde jag ja!

Idag kom familjen hem. De har varit uppe i Töreboda några dagar medans jag har legat hemma och snörvlat. I morgon blir det till att ringa vårdcentralen då denna f-b förkylning har satt sig i öronen och bihållorna.When,when,when ska jag bli frisk. Är det inte det ena så är det det andra. Hypokondriker kan ta och slänga sig i väggen för nu är jag sjukare än de. Jag vill inte vara sjuk! Jag vill kunna träna,umgås med familj och vänner som innan. Nu orkar jag inget känns det som men snart, om några veckor (19 dagar), när operationen är över och shunten är där den ska och mina symtom och besvär förhoppningsvis försvinner då kan jag sakta  men säkert återgå till träning och umgänge igen och vara tillbaka på jobbet fullt ut.
Nu väntar alvedon,nässpray och hostmedicin på mig.
                                                                           Natti natti
                                                                           Madelaine
                                                                    

Lördag

Ännu en dag i förkylningens tecken. Undrar hur långt tid det ska ta till man blir av med den?
Fick idag en trevlig inbjudan till kvinnofrukost den 2/4 i Västrabokyrkan. Det är Jenny Berggren tidigare Ace of Base, som kommer och berättar om sitt liv. Ser fram emot detta.
Ikväll är det återigen melodifestivalen på tv och jag som många andra kommer att sitta och lyssna. Hoppas det finns något bra med i kväll.
Dax att börja med maten kanske. Det blir hembakad italiensk Pizza och lite rött vin till det.
                                                         Ha en skön kväll
                                                               Madelaine

3 veckor

Nu är det bestämt. Om 3 veckor from idag opereras jag. Så nu ska jag bli fri från den här förkylningen så att operationen blir av. God natt Madelaine

38

Har redan landat i sängen. Gjorde ett tappert eller kanske dumt försök att jobba idag men vid 15 tiden fick jag kasta in handduken för då hade febern flyttat in i min kropp. Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. Godnatt. Madelaine :-(

Rik? Nej förkyld.

Förkylningen har intagit heeela mig. Om snor hade varit värt sin vikt i guld har jag varit stormrik nu.

Bild från Google


Borde nog inta lite c-vitamin. 
Tre dagar kvar till besked.
Hade gärna velat veta idag.
 Det är inte förrän nu den senaste tiden som jag har börjat känna att det här påverkar mig mer än jag velat förstå. En inbyggd försvarsmekanism kan jag tänka mig för att vi ska orka mer än vad vi tror att vi gör. Det är ju inte bara jag som är indragen i min sjukdom utan det är ju faktiskt många runt omkring mig. P & J är ju de som är närmst berörda och för deras skull vill jag nu bli bra och för min övriga familj.
Sedan har jag ju de fantastiska Pärlorna som stöttar och peppar. Tack och puss på er för att ni finns. Ni är underbara. <3
Jag måste också ge en eloge till min arbetsgivare, Carisma Musikförskola, som stöttar mig och verkligen ser till att mina arbetsuppgifter anpassas efter hur jag mår. Det är inte alla arbetsgivare som gör det.

Så vad är då en liten förkylning??? Just nu alldeles för mycket!
Slut på gnället.
Godnatt
Madelaine

Host.

Hostar och i min hals har någon stoppat taggtråd. Vill inte detta. Ok nog klagat nu. Fredagen avslutades med pizza och läsk. Jag som nästan aldrig dricker denna sötsliskgiga dryck hinkade i mig flera glas. Idag har det inte hänt så mycket. Lite fika med vänner, promenad i det vackra vädret och en god middag som mannen tillagat. Nu väntas jag på att John Blund ska göra entre och strö sitt sömnstoff över lilla mig. God natt Madelaine

1 vecka

Hittade en "gammal" bild på mig själv då jag precis började leda Juniorjympa på Friskis&Svettis. Det måste ha varit 2007.
Åren går fort. Tror att den är tagen i samband med en intervju i tidningen Magazinet.
 Idag är det endast en vecka kvar till neurokirurgen ska ringa. Det är med spänning och en viss oro jag väntar på vad som ev komma skall.
Vissa dagar denna veckan har varit för jävliga men det finns inget jag själv kan göra förrutom att stoppa i mig en massa panodil och Magnecyl koffein. Har jobbat alla dagar men i ärlighetens namn har det varit en bedrift att jag vissa dagar bara fungerat.
I tisdags började jag känna en konstig känsla på vänster sida av överläppen. Det var precis som om den domnade bort för några sekunder. Detta har återkommit några gånger sedan dess och det är ganska obehagligt. Min kollega M skulle säkert säga att det är för att jag pratar så mycket. ;-)
Får väll fråga läkaren på torsdag vad det kan bero på.

Il fresco ha un migliaio di voti, il paziente una sola

Madelaine

Sova

Ja jag lever men det är inte mer.
 Många är borta från jobbet på grund av att de är sjuka eller har sjuka barn. Så är det vissa perioder så det är bara att bita ihop och kämpa på för sina kollegors skull. Nästa gång är det kanske jag som ligger pall och då vet jag hur de andra  får kämpa på.
Nu ska jag sova!
Natti natti
Rose arancio

Hittade detta fina halsband till Jennifer  i dag när jag var på stan. Det är från "Pearls for girls" och på berlocken står det: Änglar finns, du är en!
Till Peder köpte jag en bukett med órangea rosor. Mycket vackra. Finare än röda.

Madelaine


Marsianer!

Det finns bekanta, vänner, nära vänner och så finns det dom här.
Madelaine

Krausell

Sitter i soffan och tittar på melodifestivalen. Kan inte säga att den är så inspirerande än iallafall.
Dagen har varit lugn men lite snurrig. Har känt mig yr hela dagen och det beror inte på att jag igår tillbringade kvällen tillsammans med de bästa och åt och drack gott utan det är "guppisarna" som spökar rejält nu.
Tog en långpromenad tillsammans med Peder i det fina vädret. Nu är väll våren på väg,eller?Madelaine

Tacksam

Efter att ha öppnat förskolan, varit på en mycket bra och intressant föreläsning om neuropsykiatri, folkdans på handledarutbildningen och mitt eget pass på Friskis som gick bättre än jag trott välkomnar jag nu John Blund.
Är också tacksam att allt gick bra med våra fina vänners dotter idag.
Nu längtar jag till fredag då jag ska umgås med goa vänner.
Natti natti
Madelaine

Dio mi dia la forza di far fronteTecken

Orkar inte skriva så mycket idag. Började dagen med att få tre ordentliga hugg i skallen efter att endast varit vaken i 10 minuter så det satte ribban för dagen. Intog min lilla coctailblandning av Alvedon och Magnecyl koffein och begav mig till jobbet. Var faktiskt där hela dagen men inget i barngrupp då jag idag har skött allt med mat och dyl. Mitt arbete kommer den närmsta tiden bestå av mer administrativa uppgifter samt att jobba som jag redan gör enskilt med ett barn som behöver x-tra stöd. Vi är två som jobbar med detta barn och Sebastian som jag jobbar med är kanonduktig. Det känns väldigt skönt att vara två och bolla tankar och idéer med varandra. Vi två ska tillsammans få gå en teckenkurs och det känns bra att få damma av sina kunskaper. Kan ju teckna en del men när man inte använder det dagligen så glömmer man mycket men nu så ska det bli andra bullar av det.


I morgon ska jag på handledarträff i Alvesta. Ska bli mycket intressant då vi denna gång ska lyssna på Anders Albinsson som ska prata om diagnoser, bemötande och stöd i vardagen.
Satt i kväll och tittade på lite utbildningar till hösten för att komplettera min specialpedgaogiska kompetens med. Hittade en kurs på Stockholms universitet som inriktade sig mot hörselskada och döva. Den lät mycket intressant då man läser om olika hörselnedsättningar, hjälpmedel, pedagogiska insatser mm mm. Då jag själv har en hörselnedsättning så fastnade jag för detta. Kursen är på 15p och man läser hemma under 3 veckor för att sedan vara i skolan 2 dagar den 4 veckan och så rullar det på så. En bra lösning för då kan man jobba samtidigt. Studitakten är 50%. Får se om jag söker.

Nu ska jag iallafall sova!

Madelaine

Brevet!

OJOJOJ vilken dag idag.
Positiva möten med positiva människor genomsyrade min förmiddag. Något tråkigt är att hotellet som har lagat vår mat till förskolan gick i konkurs i fredags så idag blev det till att omorganisera och tänka om vid lunchen. Inga tallrikar och bestick fanns det  så det var bara att fara iväg och shoppa engångstallrikar och dyl så att vi skulle kunna äta. Maten fick vi idag från Evedals värdshus och den var väldigt god. HAhahahaha ja jag har sprungit som en skållad råtta idag från möte med föräldrar till att introducera Sofie som ska göra arbetspraktik hos oss och ta hand om vår lunch och hjälpa till att hålla dammråttorna på behörigt avstånd. Stackars henne och hamna i detta kaos men hon tog det med ett positivt lugn. Men jag ska inte klaga för det har varit väldigt mycket skratt idag och då klarar man av stressen lite lättare.
När jag idag kom hem från jobbet låg det ett brev från Neurokirurgen i Lund. Direkt gjorde fjärilarna i magen sig påminda men när jag öppnade brevet var det positiva nyheter från Lund.

"Tapptest visar viss förbättring av minnet och figuridentifikation."

PUST!!

Detta visar att likvorvätska troligtvis fortfarande samlas i för stora mänder i ventriklarna (hjärnan) och att min kropp inte själv klarar av att forsla bort den utan hjälp och att den tidigare operationen inte räcker.  Låter kanske lite konstigt att jag tycker att detta är positiva nyheter men vid tidigare samtal med neurokirurgen kan en shunt hjälpa mig med dessa besvär och se till så att det är ett jämt flöde av likvorvätska ut från kroppen så nu ska vi i slutet av denna månad diskutera om vi ska gå vidare med någon shuntoperation.

Illustration demonstrating ventriculoperitoneal shunt placement

"Bild från Google"


En stor del av mig säger att det är klart att du ska göra detta men en annan del säger LÄSKIGT, men har jag egentligen något val? 
Valen är att gå omkring och ha ont och må dåligt eller att låta dom gå in i skallen igen och att jag sedan kommer att må bättre.
Svårt val???
 Nä men fortfarande läskigt.

Nu ska jag njuta av allt positivt som har hänt idag.

Madelaine


Tur!

Idag tog vi en sväng till IKEA för att köpa en Benno cd-hylla.

Har länge gått och funderat på att köpa ett skåp "Lillången" in till badrummet för att kunna ha handdukar och dylikt i och idag när vi var på IKEA hade de satt ner priset på dessa. Ibland ska man ha tur så imorgon ska vi åka tillbaka igen och köpa ett nytt vaskskåp och ett nytt tvättställ i samma serie.
Lite annat smått och gott blev det som vanligt också. Jennifer köpte en stoooooor växt som hon ska ha på sitt rum.
Tittade lite på Melodifestivalen och fastnade för Jenny Silvers låt.

Nattnatt
Madelaine

Väntan.

Oj vad det finns mycket man skulle kunna skriva om men som inte passar sig här. Har idag varit och jobbat och jag måste erkänna att även om jag hade ganska stillsamma arbetsuppgifter var jag ganska trött när jag kom hem. Får ge det några arbetsdagar till för att riktigt känna efter. Har dock idag blivit fortsatt sjukskriven 25%. Fick också en telefontid den 24/2 med min läkare i Lund för att få besked på mina tester och fortsatt och vad som kommer att ske härnäst så nu är det två veckors väntan som gäller. Ikväll var Jennifer på bio med en kompis och då passade jag och Peder på att gå ut och äta. Det är inte ofta vi kommer iväg bara vi två. Imorgon blir det nog en runda till IKEA om jag orkar. Behöver ha en ny cdhylla men vi lär väl komma hem med lite till. Det brukar vara så. Nu ska jag sova. Ci vediamo. Madelaine

Imorgon var ett dax för lite jobb. Får se ...

dsc00417 (MMS)

Imorgon var ett dax för lite jobb. Får se hur det går. Blir tokig av att gå hemma men jag känner ju så fort jag är aktiv någon timme att det gör mer ont och jag blir väldigt trött. Väntar också samtal från min läkare på vårdcentralen under morgondagen. Jaja vi får se om jag är som en urvriden disktrasa i morgon eftermiddag eller vad. Sov söt kära vänner. Dopo la pioggia,il bel tempo. Madelaine

Sårbar.


 Kvinnan ser både bekymrad,ledsen och frånvarande ut på samma gång och när jag såg den första gången så berörde den mig väldigt djup.
Jag är sedan igår lycklig ägare av denna teckning signerad Annie Hjälmefjord.
Gå gärna in och titta på hennes blogg där hon har lagt upp många av sina bilder. Hon är kanonduktig.
www.anniehjalmefjord.blogspot.com
 
Anche l'anello più forte di rottura

Madelaine

RSS 2.0