Kramar.

Idag åkte jag upp en sväng till jobbet för att hälsa på. Så kul att se alla igen och mysigt med alla kramar och glada tillrop av både mina kollegor och från barnen. Det värmer i hjärtat. Fick för mig att jag skulle klippa mig idag och hade sådan tur att jag fick en tid hos Linda på Frisyrmakarna på Teleborg. Hon lyckades få till en frisyr så att det knappt syns var de har rakat bort håret inför ingreppet. Numera har jag lugg.:-D Ligger i sängen och bloggar och lyssnar på regnet som slår mot rutan. Är rätt trött i kroppen och knoppen nu för det har inte blivit någon eftermiddagslur idag. Hoppas på en bra dag imorgon också. Sov gott mina vänner. Madelaine

12 dagar!

Hej!
12 dagar sedan jag opererades och jag har inte orkat skriva något förrän nu. Operationen gick bra. Fredagen började med den obligatoriska duschen med hibiskrubb och sedan var det bara att vänta. Och väntan blev lång. Jag visste att jag var tredje patient och att det troligen skulle bli efter lunch och mycket riktigt, 13.50 kom de och sa att operation hade ringt och att jag skulle få min premedicinering. sagt och gjort, jag fick min medicin, gick på toa och sedan började väntan igen. 16.30 frågade jag om det verkligen skulle bli av och då hade de själva börjat undra. 16.55 kom läkaren in som skulle opererat mig in och då trodde jag att det inte skulle bli av på fredagen men då sa han att jag skulle till operation om 10 minuter och att det blev en annan läkare som skulle operera. 17.30 sov jag gott och vaknade sedan vid 20 tiden på neurointensiven. Mådde ganksa bra och var i ett drömtillstånd fram till ca 21.15 då jag hörde personalen prata i telefon med Peder. Tyckte att jag mådde lite illa men det var av att jag inte hade ätit sedan 21 tiden på torsdagskvällen så först fick jag vatten sedan Proviva och därefter fick jag en RisiFrutti och den var sååååå god. Orkade även ringa hem till Peder och prata en stund.
Vid 23.50 var jag tillbaka på mitt rum på avdelningen och fick genomgå de obligatoriska testerna efter en sådan här operation med lite frågor och motoriska rörelser. Klarade allt utom att direkt kunna svara på vilken månad det var. Hade inte en aning om vad månad ens betydde. En fruktansvärd förvirrad känsla att i minnet verkligen behöva leta efter ordets betydelse och sedan försöka reda ut det. Tack o lov kom jag ihåg att att vi nyligen firat Peder och att han fyller år i mars så jag slog till med det :-)! Under natten blev jag sedan väckt 2 gånger av personalen för att de skulle se så att jag inte glidit in någon form av medvetslöshet.

Lördagmorgon kom och jag kände mig under omständigheterna pigg. Fick frukost på rummet och det smakade mycket gott. Kände mig lite yr så fort jag reste mig upp så det blev att ligga i sängen ganska mycket den dagen. På em fick jag besök av mina mostrar Eva och Kerstin och av min bror och hans familj som hade en jättefin bukett med tulpaner med sig.
Efter en bra natt med ganska mycket sömn vaknade jag upp med en huvudvärk som jag kände igen från det att jag hade undertryck i huvudet. Trist då Peder och Jennifer skulle komma på besök denna dag. Pratde med sköterskan och hon skulle prata med läkaren. Tog mig ut i matsalen för att äta frukost men hej o hå, det var som att åka karusell men jag lyckades få i mig en fralla och en kopp kaffe. När Peder och Jennifer kom tog vi en promenad ner i kiosken för att handla en tidning men bara den lilla promenaden var kämpig. Vid lunchtid kom min läkare och han ställde om flödet i shunten så efter det och att jag orkat äta lite lunch kändes det mycket bättre. Denna dag var också full av besök. Förrutom Peder och Jennifer kom moster Kerstin, Pappa och min "plastsyster" Maria (tack för godiset Maria) och när alla hade åkt hem trodde jag att jag skulle få vila lite men då knackade det på dörren och därstod min kusin Ken. Så kul att han kom och hälsade på. Efter alla dessa besök var jag ganska slut men det är alltid kul att få besök för dagarna blir inte så långa då. På kvällen kom sedan min moster Mona in en stund. Hon jobbar på den andra neuroavdelningen och skulle jobba natt så hon tittade in en stund.

Måndagen kom och det enda jag gjorde denna dag var att vila,äta, titta lite på tv, läsa, äta godis och ta små promenader i korridoren och duscha.Att en sdusch kan vara så skön. Håret var i ett enda trassel då de tvättat det med antibakeriell vätska inför operationen och även rakat det på två ställen där se skulle öppna upp. När jag sedan tvättade det och kammade ut det lossnade det massor av hår så jag är alldeles tunnhårig på höger sida av huvudet.Fick också besked av läkaren att om ingen oförutsatt hände skulle jag få åka hem på tisdagen. Kerstin kom även på besök denna dagen och så gjorde också Mona innan hon skulle gå på ännu en natt.

Tisdag kom och ronden också. Fick besked på att jag skulle få åka hem på em så det blev till att packa väskan och vila så mycket som möjligt innan hemfärd med Linnean. Hemresan gick bra och det var skönt att få landa i sin egen soffa och säng och få äta Peders goda mat.
De dagar jag nu varit hemma har varit ganska bra. Haft ont när jag vaknat och det har hållt i sig fram till lunch ungefär och sedan har jag behövt sova en timme på eftermiddagarna. Kroppen och shunten har nu börjat anpassa sig efter varandra och nu börjar det kännas ganska bra. I måndags, 28/3, var jag och tog bort agrafferna från de tre såren.7 uppe på skallen, 4 bakom örat och 10 på magen. För att sätta in en shunt har de öppnat upp uppe på huvudet för att sätta in slangen, bakom örat föör att koppla ihop slang och shunt och i buken för att lägga slangen tillrätta i magen. Det som har kännts mest är såret i magen då det stramar så fort jag rör mig. Såren är denna gången mycket fina och läker kanonbra. Förra gången fick jag en infektion i såret på huvudet så det tog flera veckor för huden att läka.
Har haft besök av mina fina vänner och även försökt att vara ute lite men då tillsammans med andra då jag fortfarande känner mig lite yr. En aktivitet per dag utanför huset räcker för att jag ska bli trött men jag känner redan att det har blivit mycket bättre och att det går framåt.
Är nu sjukskriven fram till den 14 april på heltid för att sedan försöka jobba 2 veckor halvtid. Ska på återbesök i Lund någon gång i maj och då hoppas jag verkligen att allt är ok.
I morgon ska jag se om jag orkar åka upp till jobb och hälsa på en stund.

Madelaine

Brandlarm!
Idag hände det saker ska ni veta. Jag åkte upp en stund till mitt jobb idag och medans jag var där gick brandlarmet. Nej, det var ingen övning utan senare visade det sig att ett av våra torkskåp hade gett ånga ifrån sig och precis utanför rummet där skåpen är finns det en rökdetektor placerad så den gav ju utslag. Den sitter enligt brandmannen lite felplacerad. Jaja, larmet gick, vi vuxna var väldigt fokuserade och samspelta och fick ut barnen snabbt. Vi hade ett litet gäng som låg och sov med men de väckte vi upp och jag tror inte de ens hann fatta vad det handlade om. Tänk själv att ligga och sova och knappt en minut senare står du ute på gården. Allt gick bra och vi fick beröm av brandmännen att vi handlat helt korrekt. Skönt att veta att vi vuxna kan handla i en sådan situation utan att bli stressade.

Jennifer fick gå hem från skolan idag då hon inte mådde bra och det visade sig att hon har blivit magsjuk. HOPPAS jag klarar mig från detta nu. Förkylningen håller på att ge sig. Hostar fortfarande men inte så att det känns som om jag ska kräkas.
Imorgon är det fredag och inte vilken fredag som helst utan PÄRL-fredag. Ser fram emot detta.
Nu har klockan blivit så där mycket igen som den gärna blir när man vet att man inte behöver stiga upp i ottan dagen efter. Men jag vill ju stiga upp och kunna gå till jobbet igen för jag är inte skapt för att vara hemma så någon hemma fru är det ingen risk att jag blir. Då ska det hända något radikalt i såfall.
Om 8 dagar opereras jag och idag frågade en kär vän om jag är nervös. Jag vet inte om jag är det. Isåfall är det för att jag funderar på om jag kommer att må lika bra som jag gjorde förra gången och varför kommer jag att göra det? Kan man ha sådan tur två gånger?
Nej nu ska jag in i drömmarnas värld.

Madelaine

AJ!
Usch vad trött jag har varit idag. Vaknade redan vid 04.10 i morse med en oro i kroppen som jag aldrig kännt innan. . Varför känns det så??? Har haft en hel del hugg idag så jag fick ta  en del panodil. Har försökt låta bli dessa nu när jag gått hemma men idag var det en djupdykning i burken.
Saknar alla mina godisbitar på jobbet men denna gång ska jag låta rehabiliteringen få ta den tid den behöver. Förra gången var jag allt för snabbt tillbaka på jobbet och det ska jag inte göra om.
Nu ska jag ta denna trötta kropp och förflytta den en våning upp och inta horisontellt läge och hoppas på att jag inte vaknar 04.10 i morgon bitti.
Natti natti kära vänner

Madelaine

sol!


 


Dessa två är just nu mina bästa vänner. Var åter på vårdcentralen i går och blev nu sjukskriven fram till operationen. Svullnaden i näsan hade inte lagt sig och inte hostan heller. Fick nu Pulmicort så att luftvägarnas svullnad ska lägga sig innan nästa fredag.
Idag har det varit strålande solsken här i Växjö och jag passade på att insupa lite D-vitamin genom att vara ute i solen och försöka påskynda tillfrisknandet. Har känt av huvudet en hel del idag och viss symtom har gjort sig gällande. Tror att vätska åter har samlats i större mängd i ventrikeln för det är där det gjort ont och gör just nu.
Nähä nu ska jag återgå till att inget göra.
 
MadelaineMmmmVisst är det gott med våfflor?!
Idag blev vi bjudna på detta himmelskt goda av våra fina vänner. Lovade deras 4,5 åring att när Strandbjörket öppnar är det han och jag som tar våra cyklar och cyklar dit och fikar. Han är lika förtjust i detta som jag.

 Natti natti
Madelaine

Brevet!

Då har det kommit. Kallelse och info från Lund inför min operation. Nu börjar det bli verkligt. Har beställt plats på Linnéan som ska transportera ner mig dit och har redan fyllt i alla papper som ska fyllas i om hälsoläge och dyl.
Nu är det bara 13 dagar kvar till operation.
Hade tänkt gå iväg och klippa mig men kom sedan på att det är nog lika bra att vänta då de troligen kommer att raka bort en del av håret så vi får väll se hur jag kommer att se ut efteråt. Har kanske en klar roll som Roger Pontares lookalike efter, vem vet.
Sist jag bloggade skrev jag att jag skulle kontakta vårdcentralen för att jag var så fruktansvärt förkyld. Sagt och gjort, ringde och fick en tid i måndags em. Resultatet av besöket var att jag har bronkit och med tanke på att jag inom kort ska opereras blev jag sjukskriven hela denna veckan, alltså till i morgon söndag. Får inte vistas i "dagismiljö" med tanke på alla  baskelusker som florerar. Är jag inte fri från detta den 18 opererar de nämligen inte mig. Tyvärr är det så att min hosta inte har avtagit utan när jag får riktiga hostanfall hostar jag så jag håller på att spy och det känns som om det sitter något i bröstet som inte vill lossna.
Läkaren sa dock till mig att om det inte släppt så skulle jag höra av mig på måndag igen för ev vidare sjukskrivning och då troligen fram till jag ska till Lund och tyvärr får det nog bli så om inte ett under händer tills på måndag.. Jag vill ju att detta ska bli av nu så att jag kan börja återhämta mig efter snart 2 års konstant huvudvärk.

Igår fyllde Peder 45 och det firade vi med att gå ut och äta. En av Jennifers kompisar var också med och vi hade en jättetrevlig kväll och maten var mycket god.Jennifer & Elinor på Båtsmannen

Idag har jag träffat Mats och Hans-Christer inför vårt årsmöte på Friskis&Svettis som är den 30 mars. Att hitta lämpliga personer till en styrelse är inte lätt men vi har slagit våra kloka? huvuden ihop så det här ska nog bli bra. Innan detta årsmötet är, är det också årsmöte i Lärarförbundets lokalavdelning här i Växjö. Vår avdelning firar i år 20 år så det blir lite mat och andra trevligheter den kvällen.En rolig nyhet är att riksdagen i torsdags klubbade igenom att lärare ska bli legitimerade. Kanon tycker jag för nu har man äntligen insett hur viktigt det är med behöriga lärare i alla skolformer. Tyvärr är yrkeslärare och fritidspedagoger undantagna och det tycker jag är illa då dessa yrken också borde få legitimation. Läs gärna mer på: www.lararforbundet.se
Ikväll blir det väll att titta på andra chansen inför melodifestivalen. Hoppas lite på att det blir Pernilla Andersson och Linda Pritchard som tar sig vidare. Gillade deras låtar.
Måste också berätta att i onsdagskväll hade jag nog en av de trevligaste kvällar jag haft på länge, förrutom när jag umgås med Pärlorna <3 så klart. Denna kväll skrattade jag så jag hade ont i magen och tårarna rann. Har lärt känna en ny skara vänner som är helt otroligt roliga och bjuder på sig själva. Tack Mario,Sandra,C-G,Susanne, Anne och Jesper och håll koll på korkskruven om Sandra är i närheten. Hihihi

Ha en skön kväll
Madelaine

RSS 2.0