Åren!

Vart tar de vägen,åren som går? Vad fyller vi dom med? Sådant vi vill eller sådant vi är skyldiga att göra eller är det endast en massa måsten?

Blev nästan bryskt medveten igår när dottern kom ner från sit rum och hade bytt om inför kvällens förfest här hemma och sedan för att gå vidare till skolans halloweenfest.När blev hon så här stor??? Älskade "Mysan", nu är du inte liten längre.
Vid midnatt kom det hem en väldigt glad Jennifer som hade haft mycket kul på festen.

Har fått lite glada nyheter i veckan så framtiden ser mycket ljus ut. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag sagt upp mig från jobbet utan att ha något annat att gå till. Kastar mig ut i det okända men måste villigt erkänna att det känns väldigt bra. Har nu semester tills jag slutar min anställning den 30 november. Tro nu inte att jag ligger på soffan hela dagarna. På måndag påbörjar jag en arbetsmiljöutbildning på universitetet, fortsätter min specped utbildning på Stockholms universitet och sedan ska jag gå två fackliga utbildningar med.

Ikväll har vi,familjen, varit på bio och sett Tintin. Kan varmt rekommendera den.
Nu blir det lite lördagsmys i soffan med ett glas vin och serien Downton Abbey.

Fortsatt trevlig lördag

Madelaine

Sovit.

Vaknade upp till, efter att på flera veckor ha sovit en hel natt, en härlig höstdag. Åkte till stan med familjen där det idag var höstmarknad och gick en runda och tittade. Köpte en fin höstkrans att hänga på dörren.  Längtar tills det är Huseby julmarknad. Förra året kom vi aldrig iväg dit men i år ska vi åka dit.

Madelaine


Vänner.

Sedan länge hade jag ett Me&I party inplanerat och igår var Christina här och visade många fina kläder för oss. Det var ett glatt gäng som lyssnade,fnissade,skrattade och hade väldigt trevligt tillsammans och många fick för första gången träffa lilla Minelle 3,5 vecka gammal. Tack tjejer för att ni kom, ni är fantastiska.
Köpte inte så mycket denna gången.

Jennifer valde denna tunikan med en Geisha på.

tunic with geishaJag kunde inte motstå denna fina tunikan.

tunic with kurbits

Det fanns flera tunikor jag mycket väl skulle kunna tänkt mig att köpa men det börjar bli fullt av dom i garderoben.

Ute skiner solen och jag borde ta mig i kragen och gå en promenad men jag är så trött efter gårdagen så det är inget som lockar precis. Sömntabletterna hjälper sisådär så vi får se hur det blir nästa torsdag när det är tänkt att jag ska börja jobba igen. Hoppas jag är piggare till dess.

Önskar er alla en trevlig helg.

Madelaine

Höst!

Höstnäring
På ett tåg någonstans här på jorden
leker jag stillsamt med orden
Det röda det gula
det vackra det fula
gömmer måsten och borden

Mina ögon ger höstbilden näring
som vore min blick dess förtäring
Det som slitit och nött
det som falnat och dött
skapar ledord och bäring

Jag vilar min tanke på färden
Känner min plats här i världen
Känslan som leker
och frikostigt smeker
Hösten stadgar och bär den

//Mia Hellström (2011)


En härlig höstdag som resulterade i två promenader. En med maken på fm och en med en underbar vän på eftermiddagen. Naturen är som vackrast nu tycker jag. Blir glad när jag ser trädens härliga skiftningar i gult,grönt,oranget och brunt.

Madelaine

 

Migrän!

Stackare.
Igår fick vi hämta Jennifer från bildskolan.Hon hade helt plötsligt fått en fruktansvärd huvudvärk och ena handen hade domnat bort och när vi kom hem började hon kräkas. Hon slocknade sedan som en stock och sov i 12 timmar. Jag hoppas verkligen inte att detta är något ständigt återkommande för henne. Ska ta kontakt med hennes skolsköterska nästa vecka. Denna veckan har inte många knop blivit gjorda här hemma. Jag har verkligen låtit kroppen styra och gjort min läxa som jag fick av läkaren,att ta dagliga promenaden. Sömntabletterna har gjort att jag har sovit mer än 2-3 timmar per natt och går tänkte jag att jag skulle testa utan men tji fick jag. Det fungerade inte.
Idag fick jag oväntat besök. Trevlig att prata bort en timme så där bara. Nu är det helg och den ska tillbringas med de bästa jag har, Peder och Jenifer.

Lyssna på din inre röst och låt den leda dig

MadelaineKanelbullar.

 Är hemma och sjukskriven för som läkaren kallade det: krisreaktion. Jag har under de senaste 2,5 veckorna inte sovit mer än 2-3 timmar per natt och sedan ska man funka som människa på jobbet och i vardagen. Hm. Nej för min del har det resulterat i att kroppen har sagt ifrån och det är väll tur för annars hade man åkt i backen. Nåväl, nu ska jag sova ikapp,ha kontakt med företagshäslovården, vila och motionera för att komma igång igen.

Nu blir det frukost framför en film. Tänkte se "Buss till Italien".
Det är ju även Kanelbullens dag idag och i söndags blev vi förärade med en STOR påse kanelbullar av Linda och Axel. Gissa om jag ska njuta av dessa bullar under dagen. Bäst att resten av familjen skyndar sig hem om de också vill ha några.
La vita è un dono. Approfittarne.


Madelaine

RSS 2.0