Måste bara testa om det går att blogga frå...

Måste bara testa om det går att blogga från telefonen.

Stark, starkare, svagast!

Hej omvärlden.
Inte bloggat på några dagar men nu så är jag tillbaka. I onsdagskväll åkte vi neråt skåne inför torsdagens besök på universitetessjukhuset i lund. Hann träffa pappa några timmar och det var skönt att bara få sjunka ner i soffan hos honom och bara vara. Torsdagens besök gick bättre än jag befarat. Började med att jag fick träffa en sjukgymnast som skulle göra ett hydrocephalus test på mig. Detta bestod av att jag först skulle namnge olika föremål, rita olika figurer, skriva en menning, räkna baklänges från 100 och dra av 7 hela tiden (detta är ju svårt i normala fall) memorera tolv föremål på 30 sek. och sedan återge så många som möjligt,på tid hitta lika figurer,namge olika färger och former var för sig för att sedan namge färg och form. Gissa om det snurrade runt i skallen till slut. Därefter var det dax för lite balans. Hmmmm, det blåste inte storm inne men jag svajade. En runda i trappan blev det också för att se hur jag går och detta var också på tid.
Att min kropp inte har gått i däck beror, enligt sjukgymnasten, på att jag har tränat så mycket som jag gjorde innan jag blev sjuk och att jag fortfarande envist försöker träna så mycket jag orkar. Det var bara att fortsätta så. :-) Det kändes skönt att höra.
Därefter var det dax för sticket. Ingen bedövning denna gång men själva sticket kändes knappt. Dock kändes det när nerverna var i vägen. Liksom förra gången sa läkaren att det här blir inga problem att sticka när han undersökte min ryggrad men tji fick han. TRE gånger fick han sticka och ännu en gång fick jag konstaterat att det är väldigt trångt mellan mina kotor. För att inte bli så dålig som förra gången fick jag ligga ner vid sticken, därav tog det väldigt lång tid för spinalvätskan att droppa ur. 50ml tog ca 1,5h så till slut fick de höja upp huvudet på mig och då kom huvudvärken som ett brev på posten men det var bara att försöka slappna av.
När allt detta var klart blev jag beordrad sängläge i 2 timmar och inte mig emot för jag var sååååå trött.
Efter detta var det dax att träffa arbetsterapeuten. Jag fick göra om nästan samtliga test som jag gjort med sjukgymnasten för att se om det blivit någon skillnad efter tappningen. Vissa var bättre och vissa var sämre. Resultatet får jag troligtvis nästa vecka.
Kände mig ganska mör i fredags och sov en del men var lite piggare igår och trodde då att jag skulle kunna gå till jobbet på måndag men efter att ha varit och handlat för jobbets räkning idag så får jag morvilligt erkänna att det kan jag inte. Nu får vi se vart det här bär hän.

La vita è un dono, amare bene

Madelaine

Bläääää!

Gårdagen avslutades med att trycket i huvudet orsakade ett samtal med "ulrik". En veckas illamående gjorde sig tillkänna så det var lite kluvet om jag skulle ta mig till jobbet idag men jag var där. Det är ju ingen magsjuka precis.
Pratade med min underbara läkare Håkan Ivarsson på Teleborgs Vc ang. att mina symtom har kommit tillbaka och nu väntar vi bara på vad torsdagen undersökning/ingrepp ska resultera i. Frågade också honom om medicinen jag tar,magnecyl koffein, och då sa han att jag inte får ta den nu inför ingreppet då den är blodförtunnande. Hm, vilken tur att jag inte har tagit någon sedan i fredags för den ska man hålla upp med 7-8 dagar innan. Visst står det på kallelsen att jag inte får äta blodförtunnande medicin innan men inte tänkte jag att dessa tabletter var det. Jaja, jag lär inte förblöda för det.

Även om jag har mått skit idag så promenerade jag hem från jobbet. 6 kilometer blev det. Känner att jag måste röra på mig så att jag inte stangerar. Hade också mycket trevlig sällskap en bit på vägen.
Nu ska jag packja väskan inför kommande äventyr, om man nu kan kalla det för det.
Godnatt kära vänner får se när jag orkar uppdatera igen.

Fiamma
d'amore è difficile da spegnere

50%

Tre timmaar fullt ös på jobbet idag. Pulkaåkning med en av mina kollegor och barnen och sedan ett fartfyllt rörelsepass med jympa, prickkastning och dans. Full fart på alla deltagande

Idag har huggen börjat göra sig ordentlig påminda igen och vissa symtom kommer smygande så som domningar i händer,armar och ben, tappar saker, avståndsbedömning vid gång i trappa och trötthet. Attans också att det inte kan ge med sig men jag läste någonstans att  operationen jag gjorde för 1,5 år sedan hjälper ca 50% av patienterna så jag tillhör troligtvis de andra 50%.
Har bestämt med några vänner att vi varje tisdag ska promenera tillsammans så när jag slutar så blir det promenad 6 kilometer för det är det det är från mitt jobb och hem. My new life has begun  och några kilo kanske också försvinner under tiden. ;-).
Hoppas på en lika bra och skön dag på jobbet imorgon som det har varit idag.

La musica sarà construito fuori di gioia
Madelaine

100 år.

Idag har dagen gått i shoppingens tecken. Nä inte ett enda klädesplagg utan en hel del matvaror till jobbet. Jag har tagit över inköpen av mat och fruk till jobbet. Gick runt i affären och tittade och jämförde priser, kvalité och kvantitet. Jösses vad mycket det finns när man börjar titta och inte tar första bästa vara man ser.
Hade sådan tur att Annie kom gående utanför jobbet när jag kom dit så hon hjälpte mig att få in alla varor till förskolan sedan stannade hon en stund och höll mig sällskap medan allt plockades upp.
 Tack Annie.

Är inte riktigt säker på datumet men idag eller i morgon skulle min kära morfar fyllt 100 år. Ännu idag kan jag känna saknad efter honom då vi tillbringade mycket tid tillsammans både hemma och i skogen då han hade ett genuint intresse för jakt och natur. Många minnen finns det att plocka fram och ett är att varje morgon skulle det tas en "hutt". Denna bestod av ren Explorer eller halvböj som det också kallades, och jag fick också men på en sockerbit som snabbt doppats i detta. Hahahaha idag hade det säkert kallats för barnmisshandel eller något.

Känner mig ganska urlakad just nu men jag hoppas att en god natts sömn ska råda bot på detta.
Har endast tre arbetsdagar framför mig denna veckan för på torsdag är det Neurokirurgiska mottagningen i Lund som gäller och på fredag ligger jag garanterat i sängen efter torsdagen undersökning.
Nu väntar jag på att klockan ska bli 21.00 och Morden i Midsommer ska börja.

La debolezza è la forza
Madelaine

Sol

Underbara lördag men så gott som inget på agendan. Städade lite och tog sedan en skön promenad i solen. Peder har troligtvis en blödning i sitt ena knä så jag fick promenera själv men det gjorde inget för i öronen ljöd mitt nya pass. Kommer att leva och andas detta nu i två veckor så ser ni någon med lurar i öronen och som gör en massa konstiga krumbukter så kan det vara jag.

På måndag drar vårt nya tema på jobbet igång.
KULTUR!
Ska bli mycket roligt att jobba med detta och vi är alla mycket engagerade i våra respektive uppgifter.
 

La bellezza è negli occhi di chi guarda

Madelaine

SaknadHittade denna finna bild Google. Tycker den säger så otroligt mycket.
Igår fick vi ett tråkigt besked om att våra vänners hund hade flyttat till hundhimlen. Ebba, som hon hette, var ett litet yrväder fast hon var gammal och trött. Vi är så tacksamma över att att få ha haft henne mycket hos oss och hon är mycket saknad.
R.I.P Ebba

Più grande di tutti è l'amore

Madelaine

Positiv!

Hallå!
Har ni också känt att våren är på väg? Idag var det underbart väder här med strålande solsken. Gick iväg med barnen på en liten utflykt idag så vädret kunde knappt varit bättre.
När jag hämtade Jennifer på bildskolan idag passade jag på att gå in och titta vad de sysslar med för tillfället. Jennifer och en kompis gör just nu lerfigurer som ska vara med i en animerad film om en hulahula gris. Storyn är heltokig och det ska bli kul att se den när den är färdig.
Färdig känner jag mig också just nu. Både av trötthet och annat men som jag sa till en kollega idag så hjälper det att i grund och botten vara positiv och se möjligheter. Imorgon har vi planeringsdag och efter den ska jag träffa några av de finaste vänner som finns. Brukar bli mycket skratt och fniss.

Fate un respiro profondo e lasciare che la nuova energia positiva per riempire il mio interiore.
Buonanotte

Madelaine

Längtan!

Ute lyses kvällen upp av en fantastiskt fin fullmåne. Sluter jag ögonen kan jag se vargen sakta vända upp sitt vackra ansikte mor månen och från strupen ljuder ett välljudande yl som hörs vida omkring.
För några år sedan var jag och en av mina allra bästa och goaste vänner, Meta, i Kolmården och fick gå in i varghägnet. Det var en hissnande känsla att bli omringad av dessa djur som faktiskt, om än de är i en djurpark, fortfarande har sitt rovdjursbeteende kvar.
Än idag kan jag känna varghanens varma andedräkt mot mitt ansikte när jag försiktigt sätter mig ner i en snödriva och för handen genom denna vackra varelses sträva päls. En av mina drömmar blev besannade denna dag. I framtiden hoppas jag att jag får möjligheten att få se en vild varg i dess rätta natur.


Har haft pass på Friskis idag. Kändes bra och jag fick utlopp för all energi som fanns lagrad inom mig.  Kommer inte att ha pass på två veckor nu utan Mats kommer att ha mina två.
Tack Mats <3!

Tror att jag ska knoppa in tidigt.
Natti natti
Madelaine

Rött!!

Tre timmar på jobb idag resulterade i att jag sov två timmar när jag kom hem. Sov uruselt i natt och har knappt orkat/kunnat äta något idag. Till middag gjorde jag fisk och potatis och det funkade.
Trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag hoppas dagarna till den 27 och tapptestet går fort så att mitt tryck ev. lättar efter ingreppet. Idag har det varit hemskt.
Blev även idag lite fixande på avdelningen på jobb. Barnen verkar tycka det är roligt med det nya. Mycket rött men det
värmer.
  Madelaine

Tö!

Hej därute.
Fy vilket tråkigt väder det är. + grader och snön smälter. Är det dax för snön att försvinna nu?
Idag har jag tillbringat några timmar på Friskis tillsammans me halva ledargänget och städat våra jympasalar. Efektiva som bara den var vi och det blev rent och snyggt. Fick lite hjälp av Mats med min inspelning av passet då det hade kört ihop sig med en av låtarna. Tack Mats, du är en pärla. <3
Illamåendet börjar göra sig påminnt igen när jag äter och vissa symtom har börjat komma tillbaka. Får se om det är tillfälligt eller om det åter börjar kärva i skallen på mig. Har fått tid igen till Neurokirurgen i Lund för ett tapptest som ska visa om det behövs en shunt eller inte.
Då var det dax för jobb i morgon igen. 4 dagar med barnen och på fredag har vi återigen en planeringsdag.
Nu ska jag krypa upp i soffan för ikväll är det tv-kväll. Först Bones och sedan Morden i Midsomer.


Madelaine

IKEA!

Oj vilken vecka. Jag hoppas verkligen inte att alla veckor framöver kommer att vara så här. Då kommr jag att skrika HÖGT!!!! Igår när jag kom hem fick jag för mig när jag varit uppe på vinden med alla julsaker att jag skulle städa förrådet men först fick jag vackert göra klart ett skåp som vi köpte för en tid sedan. På jobbet har vi också städat och röjt och möblerat om för att få plats med 40 barn och 9 pedagoger. Så idag åkte jag,Lotta och Linda till  för att göra lite inköp. En rolig dag med mycket skratt och dråpligheter.

Såna här fina kannor köpte vi och ska ha de som mjölkkannor. Den här fina vaxduken köpte vi till vår ateljé samt en röd variant till vår matsal.


Vi hittade dess fina lampor som tänkte hänga ovanför de röda borden nedan som endast kostade 9 kronor st. (Ibland ska man ha tur)


Lite annat smått och gott blev det med. Svarta papperskorgar att förvara pappersrullar i, burkar till ateljén, häftiga mattor som vi ska sätta på en vägg dom ljuddämpare, lite ljustakar, ducshdraperier till toaletterna, ytterliggare en lampa  mm, mm. Det kommer att bli kanonfint när vi är klara. Lägger ut lite bilder när allt är färdigt.
Längtar nästan till måndag så att man kan sätta igång och möblera och dona.
Imorgon blir det en liten runda till Friskis då vi ledare har städdag.
Tjingeling
Madelaine

Slut!

Då var julen utplockad härhemma. Någon enstaka stjärna får vänta tills imorgon att plockas ner. Känns trist för det är så mysigt med adventsstjärnor och dyl.
Känner mig som en urvriden trasa just nu. Har haft "smärthugg" i huvudet två dagar i rad. De kom när jag jobbade. Inget kul alls. Imorgon är det fredag och det blir lite mys på jobbet samt rensning. Fy vad mycket skräp det finns. På lördag åker jag och två goa arbetskollegor till IKEA för lite inköp. Ska bli kul.

Madelaine

RSS 2.0