Slut och blä

Idag känns nästan allt blääääää. När ska vissa saker få ett slut? Ska det alltid vara så här? Bläääääääääää!!!!!!

En rolig sak idag fast lite trist också är att teckenkommunikationskursen var sista gången idag. Det har varit jätteroligt att tillsammans med tre av mina arbetskamrater och två föräldrar få möjlighet att göra det här.

Beviset.




Nej nu ska jag gå och dra täcket över huvudet. en annan positiv sak är att jag har sovmorgon i morgon. Börjar inte förrän kl.11 och ska sedan på eftermiddagen vara med småttingarna på Tonfisken.

                                                                            Madelaine

Hopp!

Vilken fantastiskt fin påskhelg det blev. Sol och värme varje dag. Har tillbringat större delen av ledigheten i trädgården. Den blir bara finare och finare. Nu har vi hittat ett mörkt marktegel som vi vill ha. Ska kolla upp vad det kostar.
I torsdags hade vi påskfest på jobbet och avslutade den med att äta en mycket god påsklunch sedan stängde vi redan vid 12.30 så det har blivit en riktig långhelg för oss. Tack för det Myriam och Andreas.

Häxorna intog förskolan på skärtorsdagen



Som ni ser så finns häxor i olika stilar.



På påskdagen var jag och sjöng i Västrabokyrkan. Älskar påsken psalmer och sånger. Påsken är ju något helt speciellt. Inte bara för att Jesus dog och uppstod utan det ger ett hopp om fortsatt liv, styrka och framtidsutsikter.

Började känna mig risig häromdagen och nu hostar jag igen som bara den. Vågar knappt hosta för det gör så fruktansvärt ont i huvudet då. I går gjorde det så ont så jag ringde akuten för att kolla så att det inte har med shunten att göra men en trevlig läkare där sa att det ska det borde det inte vara men att jag i veckan om det fortsätter ska ringa ner till neuromottagningen i Lund. Min kloka man sa att det kanske endast är så att det är hinnorna som är irriterade och när jag hostar så trycker de på skallbenet.

Nu blir det tidig säng ikväll då det ska jobbas i morgon. Tror inte att jag klarar av att gå upp på 100% på fredag som det är tänkt så jag får ta och ringa min läkare och diskutera med honom hur jag ska göra.

                                                             Madelaine

......jag såg en lärka nyss och det var våren som kom........

Vilken härlig dag,ute iallafall. Tyvärr ligger Jennifer fortfarande sjuk i feber och hosta. Dock har febern sjunkit men så ikväll hostade hon så hon kräkte.  Vi får se vad det blir av det här. Vi trodde i morse att hon var på väg att bli bättre och beslutade med av avvakta med läkarkontakt men det får ev. bli det imorgon.
Efter jobbet idag så körde jag till soptippen och passade  även på att köpa ett entrétak till vår entré. Det kommer att bli så snyggt när vår nya ytterdörr kommer på plats och fönstren på bottenvåningen är bytta.
Vi kommer också att göra om  hel del i vår trädgård  så idag började Peder med att klippa ner en häck ganska ordentligt för den är så ful. Vi hoppas på att den ska bli lite finare efter sin lilla makeover. Själv tog jag spaden och grävde upp en buske som skulle bort för vi ska lägga sten istället. Grävde upp lite "skillor" som förökat sig på fel plats och planterade dom under häcken ut mot gången. Blev så fint så. Imorgon ska jag köpa en kruka som Jennifers smultronplantor ska planteras i för där de stått idag ska det också läggas sten och planteras lite snygga växter istället. Ska även köpa markduk coh lite sten. Åh vad jag längtar tills vi är klara med framsidan av trädgården. Baksidan får vänta tills nästa år för där kommer vi att lägga plattor och sätta upp ett nytt staket. Nytt staket ska det också bli ut mot allmäningen. Hoppas på att vi hinner göra det i år.
Känner hur jag mina krafter sakta börja återkomma och det är skönt att äntligen känna en fysisk trötthet på kvällen av att man gjort saker. Får bara passa mig så jag inte tar ut mig.
Idag lagade Peder en en fantastisk god middag med pasta, skaldjur,vitlök,vitt vin,chili, mozzarelaost och italiensk sallad och citron och till detta ett glas vin.. Det var himmelskt gott och vi satt ute på altanen för första gången i år och åt.
Dax att nanna kudden om jag ska orka upp i morgon.
Madelaine

I morgon

Då är det äntligen dax. Imorgon börjar jag jobba igen efter operationen. Ska bli skönt att komma in i normala rutiner igen. Visst funderar jag på om jag är så pass bra att jag kommer att orka men det får tiden utvisa. Min handläggare på försäkringskassan rinde idag och undrade hur jag mådde och om jag tänker börja imorgon. Jag har haft tur med både försäkringskassan och läkare här i stan för det är ingen som jäktar och jagar på utan är lyhörda och låter det gå i min takt. Sen är ju jag som person den som vill jobba och inte vara hemma därav tror jag också att responsen från andra instanser har varit god. Min handläggare tyckte att jag inte ska skynda på utan sakta men säkert utöka min tid. Hur många får höra det från försäkringskassan. Man läser ju väldigt ofta i dagstidningarna att folk blir tvingade att jobba fast de är sjuka och att försäkringskassan har underkänt deras sjukintyg. Tack Niklas, det är en ynnest att ha dig som handläggare.

Jennifer är sedan i tisdags hemma med mycket hög feber och hosta. Var idag i kontakt med 1177 för att få lite råd och vi ska avvakta tills morgondagen och har hon fortfarande feber ska vi kontakta vårdcentralen. Ev lunginflammation har den lilla dockan åkt på. Hon ligger hela dagarna och vill inte äta  utan dricker mest o en och annan isglass slinker ner också.



Igår roade jag mig med att baka lite. Det blev "Rolfs hålkakor". Fantastiskt gott bröd. Peder fick för några år sedan en brödbok när han fyllde år och det var för ett tag sedan som Peder kom på att han hade den i bokhyllan. När jag bläddrade i den hittade jag en massa goda recept.



Bröd på jäsning



Färdiggräddat bröd

Blev förra veckan tillfrågad om jag ville vara med och sjunga i Västrabokören på påskdagen så igår var jag iväg och övade. Mycket roligt som vanligt. Får ta mig en allvarlig funderare på om jag inte ska börja till hösten igen och inte bara hoppa in vid högtider, även om det också är roligt. Jag tycker ju verkligen om att sjunga i kör och det ger så mycket tillbaka.

Nu får jag tänka på refrängen inför morgondagen. Så godnatt kära vänner,berättar imorgon hur arbetsdagen har gått.

Promenad.

Hej hej!
Idag tog jag mig en promenad. Då jag ändå hade ett ärende till vårdcentralen så tänkte jag att jag skulle promenera dit och ta bussen hem men på halva vägen dit kom jag på att jag glömt mitt busskort hemma. Visst jag hade väl kunna betala 20 kronor på bussen men snål som man är så blev det till att använda apostlahästarna hem också. Jag belönade dock mig själv med att köpa en glass efter besöket på Vc och för att få en sockerkick inför hemgången. Tycker faktiskt att jag var duktig som gick 5 kilometer. Den sträckan har jag inte gått på 7 veckor och det märktes också på flåset. När jag kom hem blev det lite lunch och sedan la jag mig en stund i soffan och slocknade som en klubbad oxe. Vaknade av att pappa ringde och då hade jag sovit en timme.

Vilken härlig dag det varit i dag. Här i Växjö var det 19'C så det blev eftermiddagskaffe i trädgården när Peder kom hem.




"Lilla tussilao,lilla tussilull
Har du målat kjolen din av solen klara gull"

Ho a lungo per l'Italia

Madelaine

Håll i hatten

Då var det fredag igen och det är nu tre veckor sedan jag opererades. Veckorna flyger iväg och det är skönt. Längtar mer och mer efter att börja jobba igen. Idag tog jag mig en tur till jobbet och det är alltid lika kul att komma dit så om det är på besök eller för att jobba.  Peder kom och hämtade mig efter det att han varit och tränat och vi tog oss en liten tur ner till stan för lite inköp och dyligt.
Ikväll har Simon varit här en sväng. En glad men trött kille landade i vår soffa efter en veckas jobb. Blir alltid lika varm i hjärtat när han kommer på besök.
I morgon är vi bjudna till goda vänner. Det sägs att vi ska grilla och då hoppas jag verkligen att det har slutat blåsa tills dess.






Ha en skön fredagskväll

Madelaine

Sten

Ojojoj vad det blåser idag. Fast det är säkert inget mot vad det blåser i Skåne. Hörde att de sa att de var klass 2 varning och då blåser det rejält. Blåser gör det säkert inte i Italien där det visst ska vara 20-25 grader denna veckan. VAD gör vi här?????? Häromdagen hittade jag detta magazinet i affären och kunde inte låta bli att köpa det. Detta nummer handlar om regionen Veneto och dess städer och byar där bla Venedig och vårt smultronställe Caorle.




Idag var jag och Jennifer på Smålands museum. Vi hade det riktigt mysigt. Jennifer har haft 2 studiedagar så då har vi passat på att göra lite saker tillsammans som man aldrig hinner annars när Jennifer är i skolan och jag jobbar.
 Vi passade på att ta en fika i deras mysiga restaurang.




 Nu är det endast 1 vecka kvar tills jag åter ska börja jobba. Nästa vecka är jag inne på min 7:e, trorjag, sjukskrivningsvecka på heltid så nu längtar jag verkligen efter att komma igång igen. Dock så smygstartar jag med två veckor på halvtid och då är det påsk också så det blir ju lite x-tra ledigt och det tror jag är bra för min skull annars hade jag nog , eller jag vet, kört på i 100 på en gång.

Ser fram emot morgondagen då Simon kommer på besök. Var ett tag sedan vi träffades.

Nu, Criminal minds.

Madelaine

Fredag!

Lugn och skön dag. Bakade lite muffins tillsammans med Jennifer idag. Vi testade vår nya bakform som är i skepnad av rosor.



De blev ganksa fina men nästa gång ska vi ta i lite röd karamellfärg så att de får färg.

Fick lite besök av Peders arbetskollega Kerstin idag. Jättetrevligt att hon kom.

Nu blir det snart dax att krypa till kojs för i morgon ska jag på kvinnofrukost i Västrabo kyrkan och lyssna på Jenny Berggren.

Ha en skön kväll

Madelaine

RSS 2.0